söndag 19 december 2010

ROBIN RAPPORTERAR: Festa på A-listklubbar

Vilken partyhelg! Nästan helt dramafri, dessutom. Helt fantastiskt.

Fredag

I fredags var jag, Joni och Anna ute på The Ivy för att träffa nån av Annas kompisar som var där med sina kompisar. Ett helt gäng svenska tjejer i alla fall. Och The Ivy - vilket ställe alltså.

The Ivy ligger centralt på George St och har i princip en egen gränd dit man går om man skall in till klubben. I gränden var det en sjuk kö för att bara få visa legitimationen för att kunna gå vidare in och betala o.s.v.. Vi gick i alla fall förbi majoriteten av kön, egentligen utan att jag ens visste om det, och hamnade långt fram. Visade legget och gick vidare.

Då skulle vi in till första delen av The Ivy - den delen dit "vanliga" människor alltid brukar komma in - och vi trodde då det skulle vara gratis, vilket det självklart inte var. Det var dessutom en relativt lång kö för att få komma in där. $15 inträde, och $20 till för en öl och en Red Bull Vodka i baren.

Själva lokalerna är helt fantastiskt - helt annorlunda från någon klubb jag någonsin sett. Alldeles för fint för att räknas som en nattklubb, men ändå utan den torra stämningen och ytligheten som kan återfinnas på typ Stureplan. Hyfsad musik dessutom.

I vilket fall möter vi upp Annas svenska kompis (och hennes kompisar) på övervåningen där och snackar med dom ett tag. Vi går sedan ut tillsammans med dom andra svenska tjejerna för att försöka komma in på den lite "exklusivare" delen av The Ivy där det finns pool och grejer. Där är det en ännu längre kö, och inte alla kommer in dit heller. Vi kom dock in - kan det ha att göra med att vi gick tillsammans med typ sex stycken blonda tjejer? Mycket möjligt!

I vilket fall åker man då hiss upp till kanske femte våningen eller någonting för att komma till poolområdet. Och det var så jävla skönt ställe. Där kunde man stå på grundet i poolen, dansa till typ tropisk house, ta en cigarett samtidigt då stället var open air, och titta upp på Sydneys skyskrapor. Riktigt, riktigt skönt ställe. Dessutom sköna människor - helt annorlunda från Sverige. Folk var väldigt pratglada och respektfulla till skillnad från typ alla svenska klubbar.

Vi gick även runt på några av dom andra dansgolven som fanns där. Stället är helt enormt och jag tror inte jag hann se allting i och med att det är flera, flera våningar. Har ingen aning om hur många våningar det är egentligen, men jag hann i alla fall se typ tre dansgolv under tiden jag var där.

The Ivy har själv utnämnt sig själv till "Sydneys most exclusive nightclub" och det måste man väl hålla med om, i alla fall av alla klubbar jag sett hittills. Fem stjärnor till The Ivy.

Efter The Ivy gick vi på Donken och tog en snabb cheeseburgarmeny innan vi begav oss till Scruffy Murphys - dräggstället nummer ett. Visserligen var det rätt roligt där den kvällen, men ändå. De kanske spelade lite väl mycket Black Eyed Peas för min smak.

Anna kunde i alla fall välja och vraka bland alla killar den kvällen - tror utan att överdriva att det kanske var sex stycken drägg som försökte dansa med henne inom loppet av en halvtimme, typ. Om man gillar drägg så är stället perfekt i alla fall.

Lördag

Vaknade upp relativt sent på lördagen av naturliga skäl. Var riktigt seg och det verkade inte hända så mycket förrän väldigt sent. Efter ett tag kom dock kvällen igång;

Var på White Revolver med Terlingsystrarna. Har berättat om det stället förut, men det är i vilket fall en riktigt skön "undergroundklubb" vid Bondi Beach. Det var relativt seg kö in dit, och när vi väl kom fram så sade entrévärden: "Membership only tonight" och självklart har vi inget medlemskap där. Vi visste inte ens att det fanns.

I vilket fall lyckades Lovisa snacka in oss, och så var vi där och dansade. Musiken var lite annorlunda; det var housebeats men över housebeatsen så var det poplåtar - typ alltifrån Oasis till Christina Aguilera. Häftigt ett litet tag innan man blev less, då det kändes som ett enda långt medley.

Stannade där ett tag, Maria tog en gratis Cola och Lovisa frågade entrévärden hur man fick medlemskap innan vi gick ut. Tydligen skall man gå med i deras FB-sida och därifrån bjuder dom in folk att bli medlemmar. Entrévärden passade även på att säga att inte ens hon hade fått medlemskap, så det verkar vara ganska exklusivt.

Kikade även runt lite på Facebook och hittade Dj Shipwrecks sida. Han brukar lira på Side Bar, har även sett han på World Bar och enligt den sidan är han varje vecka och lirar på "flera av Sydneys a-listklubbar", bl.a. White Revolver, Golden Sheaf, Piano Room och The Club. Han verkar i vilket fall vara större än man först trodde.

Efter White Revolver sökte vi upp McDonalds; dom hade dock stängt, och likaså Burger King. Osis. Vi skulle då ta bussen hem där vi mötte Hakim och den äckliga franska tjejen. Pratade med dom i typ fem minuter innan en nya zeeländare kom och frågade oss om vi skulle till Randwick Jn; vilket vi skulle. Han erbjöd sig att betala majoriteten av taxin om vi delade en taxi med han, och det lät ju bra så det gjorde vi.

Taxichauffören var helt värdelös och hade inte en aning om vart det låg, så Marcus (som nya zeeländaren hette) fick guida han till Randwick Jn. Väl där betalade Marcus hela taxin, så det var ju nice. Vi hoppade av vid en bar och Marcus frågade oss om vi ville gå in och ta en öl. Klart vi ville det.

Marcus bjöd sen laget runt - alla som ville ha. Eftersom Lovisa skulle jobba idag så gick hon hem tidigare, men jag och Maria stannade och spelade biljard mot Marcus och några andra australienare som hängde där. Första gången fick vi dyngstryk då Marcus körde tillsammans med den australiensiska killen, men andra gången var det desto tätare då Marcus körde tillsammans med en av dom australiensiska tjejerna (Bianca) istället.

Därefter vandrade vi hem, och när vi hade slocknat så kom Anna som vanligt in flera timmar efter alla andra och väckte oss då tydligen två randoms skulle sova hos oss inne i vårt rum. Jahapp.

Anyhow... Det om den helgen. Riktigt skön helg - kan ha varit skönaste festhelgen hittills. Kan starkt rekommendera både The Ivy och White Revolver till alla future Sydneysiders.

Robin

PS. Har hört att det är kallt hemma. Det är det inte här.

Inga kommentarer: