söndag 2 januari 2011

ROBIN RAPPORTERAR: Nyårsafton

Nyårsafton spenderades först på Coogee Beach tillsammans med Joni, Maria och varmt goon (d.v.s. billigt vin för dom som inte lärt sig det än). Var typ varmaste dagen på länge, och det var snuskigt skönt att doppa sig i vattnet efter att man stekt på stranden nån timme. Vågorna var höga och allt var nice.

Efter det drog vi förbi Woolworths och köpte lite god pepparstek och potatissallad samt lite vitlöksbröd. Det vart ju en kalasgod middag, kan man lugnt säga. Därefter pimplade vi lite vodka innan vi jagade taxi och åkte till Bondi Beach.

Vi skulle då på en förfest, men det gick ju som det gick och istället fick vi stå utanför och fortsätta pimpla alkohol.

Next up var att stå i kö för att komma in på området i cirkus trettio minuter. Väl inne så sprang vi på toa och kom tillbaka till huvudscenen lagom till Armand Van Helden gick upp på scen. Och så dansade vi.




Någon minut innan tolvslaget drog Armand på hans låt "Barbra Streisand" (som han gjort tillsammans med A-Trak under namnet Duck Sauce). Typ den mest populära låten som jämt spelas på uteklubbar här för tillfället, och det var ju väldigt roligt när alla dansade och sjöng med samtidigt som det var en stor nedräknare på scenens backdrop.

På tolvslaget slutade Armand spela musiken och skrek gott nytt år tillsammans med alla andra samtidigt som det kom upp fyrverkerier bakom scenen. Och så fortsatte festen efter en minut, typ, och alla dansade som aldrig förr.

När klockan just hade passerat halv ett så var det dags för kvällens huvudakt: David Guetta. Och så jävla bra han var. Helt jävla magisk. Han hade sådana sjuka remixes på sina egna låtar och mixade allting sjukt bra. Mäktig allsång när han körde sina egna låtar dessutom.












När klockan var ungefär halv tre lämnade vi området och gick på taxijakt igen. Tur då att vi hade taxiturken #1 Lovisa med oss. När ett gäng hade vinkat in en taxi som stannade en bit in runt hörnet, och så springer gänget mot taxin så springer Lovisa ännu snabbare mot taxin och blir den första som sätter sig i taxin tätt följt av mig. Snopet för dom som säkert hade letat en taxi i minst en halvtimme, säkert en timme.

Overall så var det en speciell och skön nyår som man lär minnas... Ett litet tag i alla fall. :-)

Robin

Inga kommentarer: