fredag 31 december 2010

ROBIN RAPPORTERAR: Om jobb

Vi har i alla fall lyckats hitta ett farmjobb nu, typ. Det ligger utanför Moree i norra New South Wales. Vet inte så mycket mer om jobbet i dagsläget, förutom att vi måste skaffa Telstra istället för Optus Telstra är den enda mobiloperatören som fungerar där ute, och att vi måste bära hatt för att det blir varmt.

Hur gick det till? Vi la ut en annons på Gumtree, fick svar från en tjej som hade jobb åt oss som betalade $10 i timmen där man jobbade 12 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Lönen skulle dessutom successivt öka eftersom man lärde sig mer.

Ett dygn senare mailade hon och sa att hennes man redan hade kontaktat en annan kille utan att hon visste om det och då fick han jobbet istället.

Ett dygn senare så mailade hon igen och sa att hon kanske hade jobb åt oss ändå, hos hennes styvfar som hade en ännu större farm med lättare jobb o.s.v.. Hon frågade om vi var intresserade, vilket vi var så klart.

Ett dygn senare ringde en kille upp mig och kollade bara lite saker, om vi hade körkort o.s.v.. Han frågade när vi kunde börja, och sen var det klart egentligen. Vill helst inte ta ut nåt i förskott, men jag ringde nyss och bekräftade att det fortfarande är on so to speak. Och det var det.

Planen då: Vi skall åka upp till Byron Bay den andra januari, hänga där och i Nimbin några dagar till den åttonde januari då vi tar bussen till Moore och blir upplockade där. Och sen knegar vi ett tag där tills man har fått lite deg

Gött! Nu är det nyår. Mer om det sen.

Robin

Inga kommentarer: