onsdag 5 januari 2011

ROBIN RAPPORTERAR: Nimbin

Sa vi lyckades hyra en bil, och sa borjade typ det mest flippade dygnet i mitt liv som jag kan minnas hittills...

Bilen hyrde vi pa EarthCar, dar det ar riktigt schysst och hjalpsam personal och relativt billig bilhyra. Vi betalade typ 54$ per dag, i tva dagar, vilket vi tyckte var okej. Vi har fortfarande en dag kvar av bilen da vi bara anvant den en dag.

Sa borjade vi kora mot Nimbin. Man aker da forbi typ landskap liknande dom i Sagan om Ringen, vilket var ganska haftigt. Vi har filmat lite sa att ni kan fa se senare nar vi kommer till ett vettigt internetcafe.

Efter typ tva timmar av kurviga smavagar och fina landskap ar man framme i Nimbin som ligger ungefar 75 km fran Byron Bay. Vart att namna ar att vi inte riktigt korde sa snabbt som man fick, i och med att vi bada var ovana och kora pa vanster sida av vagen samt med alla skyltar och sa vidare. PS. Det var jag som borjade kora bilen och kunde checka av det forst av oss tva.

Nimbin ar en liten pyttestad med typ en gata full av hippies och inte sa mycket mer. Vid sidan av "staden" finns en enorm gratispool som alla far anvanda dock, och det var ratt skont att doppa sig dar efter en varm dag. I vilket fall gick vi igenom "staden" och dar fragade kanske fem-sex personer oss om vi ville kopa gras eller svamp pa ungefar 25 minuter. Dom skojar alltsa inte nar dom sager att Nimbin ar stallet man skall aka till om man ville kopa droger. Vi kopte i alla fall ingenting da vi redan hade bilen lastad med alkohol.

Efter nagra timmar i "staden" och vid poolen skulle vi aka upp pa bergen dar vi hade tankt parkera bilen och sova over natten, da vi inte hade natt boende bokat som sagt.

Efter att vi kort nagra timmar och inte hittat den bergstopp som Joni hade fatt tips om fran en tant vid poolen, sa kanner vi oss latt bortkomna. I vilket fall ser vi da en skylt mot ett vattenfall vi hort talas om, och bestammer oss for att dra dit. Vi kor langs en krokig, smal grusvag omgiven av regnskog. Pa vagen till vattenfallet (som ligger kanske tre mil fran Nimbin mitt ute i ingenstans) far vi ocksa hjalpa nan bonde med att dra upp en grasklippare som han rakat kora ner i diket. Oj, sa glad han blev.

Efter ett tag ar vi antligen framme, sa vi parkerar bilen dar och satter oss pa en tillganglig bank och borjar dricka lite. Och sa dricker vi lite mer. Vad gor man annars i en regnskog, liksom? Vi dricker an mer.


Regnskogen vi gick i. Terrania Creek eller Nightcap National Park, nanting sant i alla fall.

Och sen, nar det har borjat bli morkt, sa bestammer vi oss for att ga in i regnskogen mot vattenfallet. Och det tog ju ett tag. Och man vart ju latt paranoid och radd for alla kryp som skulle kunnat komma fram nar man gick dar - var nastan sa att man borjade hallucinera. Men vi gick, och gick, och gick tills vi kom fram till det dar jakla vattenfallet. Och fint var det ju i alla fall, fastan vi inte gick allra langst fram - det hade tagit for lang tid, och vi hade ingen ficklampa och det var numera kolsvart. Allting kandes verkligen helt flippat.

Och sa gar vi ut, vilket sjalvklart tog ett tag ocksa, och dricker lite till. Och sen skall vi sova i bilen. Vi sover, och sover och sover. Och vaknar. Vad ar klockan? Den ar knappt 02:00. Vad fan? Bade jag och Joni kande att klockan minst skulle vara 05:00, men tydligen inte. Det var kolsvart ute och sa borjar de andra manniskorna som taltade nastan bredvid oss lysa med ficklampa vilket far mig att tro att det ar en vakt som kommer (vilket gjorde mig latt orolig da det ar olagligt att sova i bil har). Forstod efter ett tag att det inte var en vakt, sa jag gick ut och pissade nar dom hade slackt lampan. Alltsa det var verkligen KOLSVART. Man sag absolut ingenting. Det enda som gav lite ljus var lampan i bilen som inte lyste upp sarskilt mycket...

I vilket fall... Nar jag pissat klart gick jag in i bilen, vi sov lite och sa var klockan 07:00. Vi drog darifran klockan 07:30 cirka. Vi visste inte riktigt var vi skulle i och med att vi inte har nan plan, sa vi korde mot Lismore for att kaka pa McDonalds.

Vi kor igenom samma vag som vi gjorde igar, och allting gar bra. Nar vi borjar narma oss Lismore inser vi att vi korde fel i en rondell och skall helt enkelt vanda. Ni tror inte vi far punka da? Ja, men sjalvklart far vi det... Vi byter dacket pa plats (dar jag maste erkanna att Joni gjorde det mesta - men det var ju han som korde ocksa :-)) och funderar nu over vad detta kommer att kosta oss... Forhoppningsvis blir det inte allt for dyrt i alla fall. Aterkommer om detta.

Nu skall vi ata pa McDonalds och hitta nattens overnattningsstalle... Och kolla vandrarhem, just det... Oh, crap. Internet rinner ut.

Och bilder kommer sen!

Robin

1 kommentar:

Förväntansfull sa...

Vart var det flippade i det dygnet?